Midsummer blues

Midsommarafton, samba och flumDet finns en plats...

Hoppsan, jag som trodde Pohlman, meterologen, var död och begraven sen länge men liket lever och och jag ber om ursäkt.
Kan de månne vara därför regnet plötsligt öser ner från en tidigare klar himmel.
Eller beror det på nått annat, tro?

Lägenheten sög och duschen fanns inte och det var så jävla sunkigt och den där gubbfan som ville hyra ut hatade missbrukare och allt som kom från Öster, så jag tackade för mej och tog en långprommenad och två koppar kaffe med Astro.

Nu är det bara en enda dag kvar innan midsommar och fan vad det planeras om och ställs in för att sekunden senare byggas nya förväntningar och vi kommer nog sluta nånstans i gröngräset iallafall även om det regnar.

Jag tänker på alla andra midsommarfester.
Som för två år sen, då jag firade själv tillsammans med pappas nyinköpta Stones-dvd och några flaskor rötjut.
Eller sommaren därpå, förra året, då vi stack till Hälsingland och Pecka ramlade ner från bastutrappan och vi gömde små bruna bitar i strumporna och tappade bag-in-boxen bakom stolen och hur Slaktarn sov i bastun trots att det rök som fan och hur vi sen bara helt utmattade slog oss ner i soffan på söder med Totta näslund som sjöng så fint så fint...
Jag kommer också ihåg festen i Sätra för tre år sen då allt verkligen var kaos och det var dubclub på
Pete F´s mammas övervåning och jag minns när vi jagade  sniper-robban i bönan och det var säkert flera hundra år sen osså minns jag att jag varit liten och hur dom andra spelade kubb och jag drack saft och snodde cigg från Janne och det var på den tiden jag var alldeles för ung för att röka men jag tyckte ändå de var cool och hostade host-host i ren protest mot alla fåninga vuxenregler.

Det är så mycket man minns och säkert ännu mer som glömts bort, och då gör det ju ingenting för då har det inte hänt och det kan ju vara  bra att ha dåliga saker ogjorda trots att det säkert skulle vara roliga historier så här flera år efteråt.

Midsommar är mitt bästa. För då kommer Shadow och Kinesen och säkert också Bubblan och vi kommer nog att sjunga Så länge skutan kan gå och lyssna på Lundell, Bo Sundström och massa annat som lyssnas till på sommaren när man är full och nostalgisk och fylld av hopp och förväntan men ändå, trots alla planer, bara vill ta time-out och stanna upp i ett år eller fem och aldrig aldrig behöva oroas för räntor och banklån eller tonårsdöttrar på fyllan.

Sen om några år, kanske ett par, på en annan plats i ett annat land där solen alltid skiner och natten är mörk men varm kommer vi sitta på våra upphöjda barstolar med feta cash och nyrullade socker-cigarrer och bara skrattattattattata åt att vi gjorde det, fixa´t och -hej ni där hemma som kallade oss pack jobba på jobba på och ha de så bra, vi ses i karibien tack för idag.

Och när solen skiner
Står tiden still
I mitt lilla underland
Här finns allt du vill
Och lite till
I mitt lilla underland

Men det viskas o svärs att allt é slut
Dom har laddat gevär o allt ska ut
Ja dom har vänt sig på tvär o tatt beslut
Men det blir nävar mot svärd o sten mot krut

Ja här finns öppenhet o tolerans
O alla får komma in
Så sno dig hit så snabbt du kan
Innan du möts av en bommad grind

Ja det finns ett land där hand o hand
Dom drar gemensam sak
Men för varje steg som vi går fram
Så tar dom två steg bak

Mera tolerans
Mera acceptans
Jävla arrogans
Jävla ignorans
Vi måste hålla sams
O rädda vårt drömland
- Bunny Wailer "Dreamland" översatt av helt off. Ett lyssningstips bara


Luften är fri

Så där skönt snurrig i huvudet, som om hela världen tingelingade runt, men inte på alko eller annat utan enbart av luft och god mat och flera timmar på Astros balkong med kaffe, solnedgång och sån jävla optimism...Roliga historier och fett med garv.

Uteserveringarna försökte locka. - Här titta hit, 33 spänn för en öl med umgänge och köpköpköp köp dej procent och marker- jag höjde volymen och flinade åt glada semesterfirare och deras frostiga glas och spolade fram ett par spår...Inte ens sugen utan bara glad att jag slipper huvudbry och dålig andedräkt.

Maffiagryta med tomater, färsk spenat, hackad lök och sojakorv. Livet kan ibland vara lika jävla enkelt som en gammal punkrätt spetsad med färska grönsaker. En enda röra och mycket gröngrönt, starka smaker och jajajaja....

Inte ens fotbollen rör mig i det här vädret. Spanien- Tunisien får sluta hursomhelst jag överger ändå inte balkongen i kvällssol och jävlar den som stänger av vår musik.

Anthony B- Gangstas think twice
Buju Banton- Hills and valleys
Governor Andy- Pärlan
Gregory Isaacs- Handcuff
Desmond Dekker- 007 (shanty town)
Björn Afzelius- Evelina
Evrt Taube- Sjösala vals

-En midsommarnattsdröm-

Och vi ska blanda blandband och solen kommer skina åtminstone på fredag eller så kommer det ett lågtryck och blöter ner tält och midsommarmat men då ska vi bara skratta och ro i båten och dansa utan skor även om det känns...kalla det pubertalt och studentikost...men ändå ska vi ha det så jävla trevligt och några kommer säkert tjaffsa men det ska vi andra inte lägga oss i utan bara skåla vidare och dela glas och klirrklirr det ska bara klirra, kanske till och med krossas några glas men då tar vi fram plastmuggarna och tänker att städar gör vi imorgon eller kanske till hösten när vi har tid att göra annat men roro till fiskeskär, kanske får vi till och med upp en fisk som vi släpper tillbaka i vattnet igen av ren solidaritet och kärlek till naturen. Nån kommer kanske plurra med kläder och dyra jeans men sånt torkar i solen och sol kommer det finnas hela sommren annars går det alltid att flyga söderut och då behövs inga jeans så det gör detsamma.
Nån annanstans kommer någon dö och en annan fylla år så grattis och beklagar men just nu har vi tyvärr inte tid.
What a fucking waster

Solen skiner och graderna är flera hundra och vi dricker vin, fyllnar till och tramapar de brandgula båtarna frammåt, frammåt...frammåt. In i framtiden och tillbaka till nuet men aldrig dåtid dåtid dåtid
Nån trillar i, en annan tänder på, en tredje tuppar av. Hela tiden frammåt frammåt frammåt. Kaos och kalas och underbara jävla sommar ta aldrig nånsin slut.

where did all the money go?
straight up in the nose

Det är VM i allt. VM i fotboll, fiskrens, solbränna och sena nätter. Säkert i annat också. Skilsmässor och trafikolyckor tillexempel.

Stora VM sommaren. En sommar när alla ler och några bråkar, och alltid uppåt frammåt och framtiden är ljus så jävla ljus att vi bländas och kanske tittar bort eller bak men alltid possitiva vibbar med harmoni och kärlek.

Miriam Makeba sjunger och hade jag bott i Johannesburg skulle jag dansat Pata Pata nätterna igenom med min prinsessa från Afrika och hundratals glada sprit-torskar. Flera hundra och massor av flytande glädje...
Glädje i procent och promille och huvudverk som botas med kaffe och apelsin. Men aldrig ångest och oktobermörker.

Jag tackar gud när solen lyser och fåglarna kvittrar, dricker nattvardsvinet varje helg och ibland också mitt i veckan, de smakar bra och jag skrattar och gud ler och skiner lite mer med solen och jag tackar pingstvännerna i tältet på torget och dom ber en bön och jag får en bibel och går vidare, ramlar dåliga gatan fram och den är så jävla vacker i sommarnatten och till och med polisen från Falun flinar och klappar mig på axeln och jag lovar att bjuda henne. På räkor och vin och trevligt sällskap och hon klappar mig på axeln en gång till och tackar ja och jag blir alldeles snurrig men somnar så jävla gott och Ljungberg nickar och sverige gungar så förbannat skönt i mitten av juni och kanske kanske tar vi oss iväg den här hösten ändå- 4 dagar kvar till semester!

Tummen upp!
RSS 2.0