Del 2

Kan du höra vargarna?, frågade storstadbruden...

Näe, några vargar har vi än så länge inte hört, cirkusen och jag. Men lodjur, jag repeterar- lodjur har vi sett spåren av och om dom låter har vi säkert hört dem låta också, för från vinden och väggarna knarrar det utav bara helvete om man lyssnar riktigt noga. Och vad säger att det inte är lodjur som morrar utanför knuten?
Cirkusen lyssnade så noga att hon tycktes höra mobilens (ja, den funkar på de flesta ställen i Hälsingland) vibrator när lamporna var släkta.

Kusligt rös jag, konstigt sa Cirkusen och somnade om.

Den vedeldade pannan fungerar säkert, bara vi lyckas stapla björkklabbarna rätt, som de är nu faller de till botten och mossar tidningspappret så allt blir en enda sotig röra av aska och gamla flisor.
Det gör det samma så länge kåken är varm, värre lär det bli när temperaturen sjunker och vi tvingas elda för annat än det roliga i att vi...just eldar.

Utanför ICA ramlade fyra tonårs-stinna snowboardåkare ut ur epatraktorns pickup och Cirkusen skrattade lite sådär storstadsaktigt medan hon förklarade sin nya arbetssituation för, jag vet inte vem hon pratade med men jag tror det var hennes mamma.

Kvällsmöten och page-turners. Den rullande minicirkusen re-writear och jag tar en ostfralla på OK.

Vägen hem är lång, men inte tråkig. Backar, kurvor över stock och sten och sådär en timmes bilfärd genom Hälsinglands urskog.

Vi passerar metropoler som Jobbsmyra, avfarten mot Vallsta, Gåsbacka och Delsbo slakteri. Imorse åt jag banan och hon körde, imorgon tar jag bilen själv och det gäller att hålla däcken på vägen och blicken fokuserad. En avvåkning längs kalvstigen, där ingen kan höra dej skrika, skulle troligen innebära katastrof för bådde oss och vår opel.
Men jag tror vi klarar det.

Igår fick jag sms från omvärlden, Kan du stava l-a-p-p-s-j-u-k, hippiejävel?

Jag höjde volymen, slet åt mej en ask tändstickor och gick ut på bron.
Såg bilarna på mils avstånd och tände minicirkusens andra ciggarett.

Ibland är det alldeles jävla underbart att vara lappsjuk...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0