Livet på landet

26 grader kallt och snörök

På landet tycks vädret fortfarande vara, just....väder

På fredag går flyttlasset och medan lägenheten töms på prylar så sjunker graderna i innersta Hälsingland. Ljusnandalen är typiskt nog länets köldhål.

Igår frossade jag i bilskrapor, startkablar och sneglade även på en liten bandare att ha i bilen, radio med kassettdäck eller cd. Inget märkvärdigt, mest att det låter. Bisse renoverade datorn och Lisa blev nästan miljonär.

Livet på landet kommer skilja sej mot de i stan.
En box till teven, om uttaget fungerar som det ska, gör att ettan, tvåan och fyran kan ses utmärkt vid bra väder. Blåser det brukar två av tre kanaler blinka epeleptiskt och bredband får bli till sommaren, om det nu blir nått av med den saken. Kan lika gärna vara utan, internet finns överallt utom hos mej och jag är rätt nöjd ändå.

Planering av morgondag, måndag, stockholms-mötet, flytt och massa annat. Som vanligt blir jag yr av flera saker samtidigt. Men när helgen blir vardag ska det mesta vara i ordning och förmodligen måste veden fyllas på ett par omgångar redan första dagarna. Det blir kallt om natten och man fryser så lätt i ett gammalt hus av trä. Tur då att det finns braskamminer och bastu.

Till sommaren blir det desto varmare, då kan den nu smällkalla dalen mellan Bollnäs och Ljusdal förvandlas till en kokande kittel av sol och glittrande vatten.

Tänk va, hur det kan vara.

I juni blir det inflyttningskalas på gården alldeles intill hagen med hästen och havret. Musik och vettskrämda grannar välkomnar sommaren på landet, och för den som vill går det utmärkt att tälta vid vattnet. För andra finns sängar och madrasser.

Dit vi flyttar till, flyttar de flesta ifrån. Hälsingland har bland landets högsta utflyttningstal och i grannkommunerna uppmanar kommunalråden ungdomarna att röra sig söderut. Här finns ingen framtid.

Dit vi flyttar till är folk rädd för varg och björn

Dit vi flyttar till är teckningen på mobiltelefonen slumpartad

Dit vi flyttar till piper det fortfarande i datorerna för de som försöker koppla upp sig mot internet och dit vi flyttar kokas kaffe fortfarande över öppen eld, inte inomhus naturligtvis utan i naturen.

Dit vi flyttar till bor drygt 1400 personer ( i tätorten alltså), i byn utanför där huset står bor ett fåtal familjer och några får.

Hälsingland is the shit, trots allt

Kommentarer
Postat av: Lirarn

Mm, låter finfint det där Johan. Är som vanligt jävligt pank, men om nån månad eller två så bör pengarna ramla in. Då kanske jag och flickan kommer förbi med en kask och lite gott humör.

2007-02-22 @ 10:18:06
Postat av: trixy

jafan. de e bara att dyka upp man. alltid välkommen och flickan?

2007-02-22 @ 14:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0