Jante och jag

Jag mötte Jante igår, 
hon visste säkert inte om det själv, Jante, hur fånig hon var och hur uppenbart uppblåst och obotat korkat hon bar sig åt. Jante kan inte stava sitt eget namn, vet inte vad det betyder och har aldrig hört talas om Luther, den elake tråkige fan hon själv valt att leva sitt liv igenom. Med helgonglorian på sned tittade hon skadeglatt in i köket där vi satt med kaffekoppar och pustade ut.
För lite vin i för litet glas till för mycket pengar och patent patent på sorger och besvär. Kom inte hit och prata om trötthet och vad det är att vara människa, glidarjävlar!
Ungefär så sa Jante, som inte kan stava till sitt eget namn. Vi drack vårt kaffe. Utanför gick julimånen upp bakom molnen på andra sidan Ljusnan.
Jante lade sig, gick in till sitt och stängde grinden till familjefortet och somnade, vi andra- vi utan Luther- satt kvar och tittade ilsket förvånat ut över gårdsplanen.

Annars

Nyhetsmorgon på teve, kvällsdopp och bastuöl. 
Om några dagar kommer resten, 


Kommentarer
Postat av: dixie

trixe - vinden har vänt. det är vår tur nu. lundell är manisk, 14 skivor box, 2 böcker, en fet turne, en cd, ja karl borde väl omnågot klassas som manisk. vi ses i höst eller vinter. jävla resa som börjar närma sig ett slut på kapitel 1, paus i staden som gud glömde och sen stockholm eller by i spanien. men först . planera för Projektet. hälsa familjen och alla andra som hälsas bör.

2008-08-21 @ 18:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0