the Heptones, live in Uppsala

the Heptones

tältescenen Uppsala reggaefestival lördag


När Leroy Sibbles äntrar scenen strax före midnatt på festivalens sista dag är det nästan så att tälttaket lyfter mot den mörka Uppsalahimlen.

För trots storheter som Busy Signal och T.O.K märks det att förväntningarna på festivalens verkliga kult-bokning är enorma.

the Heptones består idag av två tredjelar orginaluppsättning med den verkliga tungviktaren Leroy Sibbles som frontfigur. Barry Llewellyn i all ära, men det är kring Sibbles som allt kretsar.

En levande studio-one legendar som oförtjänt kommit lite i skymundan av mer namnkunniga profiler från samma generation fantastiska jamaikanska musiker.


Längst fram står skinnskallar, rastas och barnfamiljer. Fotbollskörer ropar in bandet och sedan brakar hela kalaset igång med klassiker som Book of rules, Sufferer´s time och sent in i setet min personliga favorit Country boy.


Stundtals är det så bra att håret i nacken reser sig, trots svettdropparna från kepsen.


Sibbles pratar på, drar ett par anekdoter som gör oss studio-one freaks gröna av avund. Den fantastiska Dylan/the Band covern I shall be released från Party time plattan 1977 får tältet att nästan explodera, vid utgångarna trängs människor som vill in, men inget tjafs. De flesta fick säkert en glimt av en av de absolut största legender som någonsin spelat under festivalens nio år långa historia.


Det är bara att skicka båda händernas tummar rakt upp i luften till Yared Tekeste som lyckats med denna fantastiska bokning.


Johan Apel RöstlundLeroy Sibbles, en levande legend
Foto: Johan Apel Röstlund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0