Öster om Heden

Perssons Pack
Öster om Heden
EMI


Tretton långa år har gått sedan Perssons Pack senaste skiva Sekunder i Sverige och mycket vatten har hunnit flyta under Renbron i Bollnäs sedan dess. Med få undantag har svensk så kallad folkrock lyst med sin frånvaro sedan storhetstiden i början av nttiotalet, och fråntaget sporadiska spelningar har det varit tyst från, enligt många, en av Sveriges bästa låtskrivare, Per Persson.
Med nya skivan Öster om Heden är sannoikheten dock övervägande att en ny storhetstid ligger för dörren. Få arister har nämligen så trogna fans, och dessa lär Persson behålla samtidigt som flera nya lyssnare kommer att ta till sig de vemodigt vackra och stundtals fantastiska låtarna.
Love Antell, känd som frontman i Florence Valentine, bidrar med ny energi i bland annat pop-punkiga Dom är efter oss, en låt som definitift kommer spelas flitigt på P3 framöver. Samtidigt finns det, för de trognaste Persson-entusiasterna kommande allsångsfavoriter som Taskiga tänder, spetsiga skor och nygamla När du är ung och naturigtvis den redan nu omtalade duetten tillsammans med Annika Norlin, Stenad i Stockholm.

Dessutom, precis som på debuten från 1989, en avslutande intrumentallåt med, nu som då, Magnus Lind på dragspel.

Det här är punk och folkrock från Hälsingland när det är som allra bäst, som att Joe Strummer vore född i Alfta.
Räkna med att både höra och se mer av Perssons Pack fram över.

Betyg 5 av 6

JOHAN RÖSTLUND



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0