Det finns en plats...

Hoppsan, jag som trodde Pohlman, meterologen, var död och begraven sen länge men liket lever och och jag ber om ursäkt.
Kan de månne vara därför regnet plötsligt öser ner från en tidigare klar himmel.
Eller beror det på nått annat, tro?

Lägenheten sög och duschen fanns inte och det var så jävla sunkigt och den där gubbfan som ville hyra ut hatade missbrukare och allt som kom från Öster, så jag tackade för mej och tog en långprommenad och två koppar kaffe med Astro.

Nu är det bara en enda dag kvar innan midsommar och fan vad det planeras om och ställs in för att sekunden senare byggas nya förväntningar och vi kommer nog sluta nånstans i gröngräset iallafall även om det regnar.

Jag tänker på alla andra midsommarfester.
Som för två år sen, då jag firade själv tillsammans med pappas nyinköpta Stones-dvd och några flaskor rötjut.
Eller sommaren därpå, förra året, då vi stack till Hälsingland och Pecka ramlade ner från bastutrappan och vi gömde små bruna bitar i strumporna och tappade bag-in-boxen bakom stolen och hur Slaktarn sov i bastun trots att det rök som fan och hur vi sen bara helt utmattade slog oss ner i soffan på söder med Totta näslund som sjöng så fint så fint...
Jag kommer också ihåg festen i Sätra för tre år sen då allt verkligen var kaos och det var dubclub på
Pete F´s mammas övervåning och jag minns när vi jagade  sniper-robban i bönan och det var säkert flera hundra år sen osså minns jag att jag varit liten och hur dom andra spelade kubb och jag drack saft och snodde cigg från Janne och det var på den tiden jag var alldeles för ung för att röka men jag tyckte ändå de var cool och hostade host-host i ren protest mot alla fåninga vuxenregler.

Det är så mycket man minns och säkert ännu mer som glömts bort, och då gör det ju ingenting för då har det inte hänt och det kan ju vara  bra att ha dåliga saker ogjorda trots att det säkert skulle vara roliga historier så här flera år efteråt.

Midsommar är mitt bästa. För då kommer Shadow och Kinesen och säkert också Bubblan och vi kommer nog att sjunga Så länge skutan kan gå och lyssna på Lundell, Bo Sundström och massa annat som lyssnas till på sommaren när man är full och nostalgisk och fylld av hopp och förväntan men ändå, trots alla planer, bara vill ta time-out och stanna upp i ett år eller fem och aldrig aldrig behöva oroas för räntor och banklån eller tonårsdöttrar på fyllan.

Sen om några år, kanske ett par, på en annan plats i ett annat land där solen alltid skiner och natten är mörk men varm kommer vi sitta på våra upphöjda barstolar med feta cash och nyrullade socker-cigarrer och bara skrattattattattata åt att vi gjorde det, fixa´t och -hej ni där hemma som kallade oss pack jobba på jobba på och ha de så bra, vi ses i karibien tack för idag.

Och när solen skiner
Står tiden still
I mitt lilla underland
Här finns allt du vill
Och lite till
I mitt lilla underland

Men det viskas o svärs att allt é slut
Dom har laddat gevär o allt ska ut
Ja dom har vänt sig på tvär o tatt beslut
Men det blir nävar mot svärd o sten mot krut

Ja här finns öppenhet o tolerans
O alla får komma in
Så sno dig hit så snabbt du kan
Innan du möts av en bommad grind

Ja det finns ett land där hand o hand
Dom drar gemensam sak
Men för varje steg som vi går fram
Så tar dom två steg bak

Mera tolerans
Mera acceptans
Jävla arrogans
Jävla ignorans
Vi måste hålla sams
O rädda vårt drömland
- Bunny Wailer "Dreamland" översatt av helt off. Ett lyssningstips bara


Kommentarer
Postat av: Jon

Men du glömde ringa mig

2006-06-21 @ 22:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0