Honky tonkin´ sommar

Är det vardag nu?
Nyvaken, klibbig och med ett jävla åskande. Hösten kom kanske  just precis nångång igårkväll.
Stora semesterdagarna är över för alla utom jag och vädret... Vädret är som en jävla femkrona idag. Olika sidor av samma mynt, regn eller sol spelar ingen roll, det är lika mycket värt oavsett.
En ledig dag är en ledig dag. Och imorgon kommer en till och sen ytterligare en och jävlar vad många dagar att inte göra nått på innan hösten drar igång för fullt med sina vidriga helomvändningar.

Många huvuden kommer vridas framochtillbaka framochtillbaka innan det sitter på plats eller 90 satans grader åt fel håll och alltid är de några som inte pallar landningen från vin och plastglas till kontorstider och busstabeller. Dagis och hemmakvällar.
Huuh

Men sommaren har varit bland de bästa.

Det var bad i gropar, från bryggor och bad på strander och bad bland stenar.

Det var glädje framför storbildsapparater, i lägenheter och i plastgula trampbåtar. Glädje på minigolfbanor och balkonger.

Det var fest, naturligtvis en del fest, under träd i skydd för solen, på uteserveringar och bland rödmålade trähus. Det var även fest under viadukter och på lokal.

Det var musik och en del tårar. Mycket country och vemod, men bara för att sedan skina upp och titta och se och fatta och hajja och lyssna lite till och bara älska.

Det var fiske. Näe, det var verkligen ingen fiskarsommar i år. Så där ljög jag.

Festivalerna lyste också- även denna sommar- med sin frånvaro. Tält och tuppkammar fanns överallt men inte i mitt liv i år heller. Det var länge sen och varje vår dyker samma tanke upp om och om igen och lite till. Festival? Ja, jippie och fyfan vad skönt.
Sen sätter sig den vita ängeln på höger axel och viskar. Skärp dej grabben du vet hur det blir hur det slutar och visst visst säger jag, jag vet exakt hur det slutar så vi skippar det i år också. Sex många långa somrar sen sist.

Bye bye festival-time byebye

Det har varit händelsernas sommar. Omställningar, fyra nya trappor upp och närmare himlen och nått år äldre, bekantskaper och erfarenheter och många nya skratt och lite förvirring som sen blev till självklarhet och ska sommar nånsin sluta på topp så varför inte nu. Kom regn kom ditt jävla regn och spola bort allt damm och spola som fan, spola fram tiden också. Spola tiden åtta nio månader frammåt så det blir maj med förväntningar och folköl och gröna parker.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0