Anthony B live, Tyresö

Anthony B

Energikällan, Tyresö

2009-07-31


Det måste vara mer än tio år sedan jag senast såg Anthoy B. Då, på klassiska Sten Sture i Uppsala, ett relativt färskt stjärnskott på dancehall och den så kallade new roots-himlen, med sina två kritikerrosade album Real revolutionary/so many things och Universal struggle i ryggen. Nu, med ett oräkneligt antal Europa och världs-turnéer i ryggen är han en av de mest etablerade stjärnorna från Jamaika som fortfarande levererar högklassiga album i rasande takt.


Ändå vill sig inte riktigt Tyresöspelning lossna på allvar.

Men, bäst att säga det först, ljudet är under all kritik och scenen som hämtad från valfri folkets park i mindre bruksort. Allt inlindat i en atmosfär som påminner om, just det Energikällan är, en lunchrestaurang.


Det liksom stör att ha fläsknoisette- reklamen kastad i ansiktet var man än vänder huvudet, och dessutom ställets ägare uppe på scenkanten med vakande ögon, som för att räkna dollar och ören.


Hur som helst,

Publiken där framme har kul. Anthony B vet fortfarande hur man underhåller och varvar gammalt med nytt, och trots ljudet låter klassikerna Waan back och Raid Di Barn förvånansvärt bra.

Även Iley, Iley, Iley,  Iley Selassie Ifrån senaste Rise up får händerna ute i Tyresös Industriomårde att gunga  luften.


Förväntningarna var naturligtvis skyhöga efter youtube-klipp och rescensioner från de senaste årens spelningar. Och nu efteråt känns det lite snopet. Musiken fantastisk, men ljudet, stället och scenen drar tyvärr ner helhetsintrycket.

Turnén music against voilence rullar nu vidare ut i Europa och det står nog inte på förrän vi får en ny chans att se Anthony B i Sverige igen, då hoppas jag på en utomhuskonsert. För jag vet att det kan bli så mycket bättre. Med rätt ljud och större scen. Det är vi, och framförallt Anthony B själv värld.


 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0